REUTERS

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко не зміг сказати, як смог і дим, що розповсюдився у містах внаслідок лісових пожеж, впливає на хворих з коронавірусом.

Як передає кореспондент УНІАН, під час на онлайн-брифінгу Ляшка запитали про те, чи впливає дим від пожеж та смог на перебіг захворювання, викликаного новим коронавірусом.

Читайте такожНа Житомирщині – новий епіцентр захворювання на COVID-19

Відео дня

“Я не можу з впевненістю сказати, чи смог впливає, але з упевненістю скажу, що тютюновий дим стовідсотково впливає і погіршує перебіг коронавірусної хвороби, а також ускладнень, які можуть виникнути від грипоподібних захворювань, в тому числі і коронавірусної хвороби, особливо, коли приєднується пневмонія. Тому рекомендую всім утриматися від цих шкідливих звичок”, - наголосив він.

За словами Ляшка, у зв’язку із масовим поширенням пожеж на території України МОЗ проводить моніторинг стану атмосферного повітря.

“У разі перевищення гранично допустимих концентрацій (шкідливих речовин) ми відразу повідомимо населення з відповідними рекомендаціями щодо того, що потрібно робити для того, аби унеможливити ризики для здоров’я українців”, - підкреслив заступник міністра.

За даними ДСНС, минулої доби в Україні на відкритих територіях та у природних екосистемах було зафіксовано 511 випадків загорянь. З початку року внаслідок 16 тис. 634 пожеж в екосистемах було знищено 19 тис. 217 гектарів.