Ілюстрація / REUTERS

В Україні наразі госпіталізовано 923 особи з діагнозом COVID-19, з них 42 дитини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він нагадав, що за минулу добу методом полімеразної ланцюгової реакції було підтверджено 311 випадків захворювання на COVID-19.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ не змогли сказати, як смог і дим впливають на хворих з COVID-19

“З них 13 дітей. А загалом на території України ми маємо підтверджених випадків 2 тис. 203 особи, з них 145 дітей”, - сказав Ляшко.

За його словами, за добу методом ПЛР було протестовано 2 тис. 929 зразків, відібраних у людей з підозрою на коронавірусну хворобу, а також у всіх людей з діагнозом «пневмонія».

“Госпіталізовано за минулу добу до закладів охорони здоров’я 75 осіб, з них 2 дітей. Загалом з діагнозом коронавірусна хвороба госпіталізовано 923 особи, в тому числі 42 дитини. З госпіталізованих у критичному стані перебуває 5 осіб - їх підключено до апаратів ШВЛ. В цілому 43 особи з діагнозом «коронавірусна хвороба» зараз потребують реанімаційних заходів”, - зазначив головний санітарний лікар.

Він зауважив, що за минулу добу в Україні одужали 16 раніше інфікованих осіб, в тому числі троє дітей і один медичний працівник.

Однак за минулу добу в Україні зафіксовано 12 летальних випадків.

“Хочу наголосити, що загальна тенденція до зростання показника летальності спостерігається по всьому світу. Зараз він вже становить 6,0%, а на початку спалаху не досягав 3%. Найкращий показник летальності мають Південна Корея – 2,0% та Німеччина - 2,1%. В Україні цей показник становить 3,1%, але серед інших країн реєструється і 10%, і 12%”, - пояснив Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.

Читайте також: