Поминальні дні цьогоріч можуть перенести через карантин / фото: УНІАН

Поминальні дні після Великодня у цьому році через загрозу поширення коронавірусної хвороби та карантин можуть перенести на час, коли обмеження будуть частково зняті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожЦими вихідними на вулицях Києва значно побільшає поліції

Відео дня

Він закликав громадян залишатися вдома у Вербну неділю.

«Хочу повідомити, що під час нашої останньої зустрічі з представниками церков, зважаючи на обмеження та ситуацію з розповсюдженням інфекції, запропонували перенести поминальні дні на час, коли обмеження послаблять. Ми підтримуємо таку позицію. Сьогодні головне - без потрясінь і сплеску захворювання пережити Великодні свята. Це дуже важливо», - заявив мер.

Також він зазначив, що для протидії поширенню коронавірусу у місті, на підприємствах та в установах, де будуть зафіксовані спалахи захворювання, запроваджуватимуть примусовий карантин.

«Щоб упередити розповсюдження вірусу, комісія з надзвичайних ситуацій столиці ухвалила рішення про запровадження примусового карантину в місцях, де виявлені вогнища захворювання - на підприємствах, в установах. Нам треба вберегти людей і убезпечити від загрози підчепити цю заразу! І ми зараз робимо все для цього», - підкреслив Кличко.

Читайте також: