Встановлюються інші можливі епізоди протиправної діяльності / фото: УНІАН

На Харківщині правоохоронці викрили поліцейського, який вимагав хабар за роботу підприємства під час карантину.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, за процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру начальнику відділення одного з відділів ГУ НП в Харківській області за фактом прохання надати неправомірну вигоду для себе за невчинення дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України). Вирішується питання щодо обрання правоохоронцю запобіжного заходу.

За даними слідства, в березні цього року поліцейський дізнався, що підприємство, яке здійснює оптову торгівлю брухтом, продовжує вести підприємницьку діяльність, незважаючи на встановлений на території України карантин та заборону роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів (постанова Кабінету міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»). Правоохоронець зустрівся з керівником цеху підприємства та повідомив, що, в разі надання йому 15 тисяч гривень та надалі щомісяця по 2 тис. грн, підприємство зможе продовжити свою роботу попри встановлені карантином обмеження, а його працівників не буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Відео дня

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Харківській області. Наразі встановлюються інші можливі епізоди протиправної діяльності.