Експерт розповів, як українці реагують на карантин / фото УНІАН

Можливе введення в Україні комендантської години в рамках посилених карантинних заходів не повинно призвести до масових протестів, але це залежить від серйозності сприйняття українцями небезпеки.

Таку думку висловив заступник директора соціологічної служби центру Разумкова Михайло Міщенко, передає 24 канал.

На його думку, ситуація з пандемією коронавірусу і карантином вже є чинником для невдоволення українців, яке проявляється в різних формах. Люди можуть просто це відчувати, а також вдаватися до активних дій. Але карантинні заходи суворі, і це робить неможливими масові акції протесту. Міщенко підкреслює: далі все залежить від того, визнають громадяни більшою загрозою пандемію коронавірусу або зупинку економіки, обмеження їх прав і свобод.

Відео дня

Читайте такожКомендантська година в Україні: коли вводитися і що заборонено

"Якщо будуть дані про різке зростання кількості людей, хворих коронавірусом, це стане додатковим стимулом, який сприятиме підтриманню більш жорстких обмежень", – зазначив Міщенко.

За його словами, у діях влади важливо – сприйняття їх доцільності громадянами.

"Якщо кроки з боку влади будуть сприймати, як дозволяють подолати пандемію, то обмеження будуть схвалювати. Якщо українці визнають, що посилення карантинних заходів створює незручності і при цьому неефективно, то це буде викликати невдоволення", – підкреслює Міщенко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні стало відомо про введення нових обмежень в деяких регіонах України. Зокрема, на Київщині вирішили обмежити пересування громадян протягом найближчих вихідних.

Читайте також: