ІлюстрацІя / REUTERS

У Львові для масового тестування використовують експрес тести.

Про це в ефірі Радіо Свобода розповів мер Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні ми масово тестуємо людей, ми маємо десь більше 25 тисяч експрес-тестів», – зазначив він.

Відео дня

Тестують водіїв трамваїв, тролейбусів, автобусів, соціальних працівників, медичних працівників, представників бізнесу, супермаркетів, касирів, повідомив львівській міський голова.

«Ми домовляємося із керівниками підприємств і організовуємо виїзні робочі групи наших медиків, які їх всіх оглядають і люди одразу здають експрес-тест», – сказав Садовий.

Читайте такожМер Запоріжжя отримав повістку через порушення карантину

На питання щодо неточності результатів тестів: вони можуть давати хибно позитивні і хибно негативні реакції, як кажуть лікарі, мер Львова зазначив: «Взагалі експрес-тести використовують коли вже є симптоми, на 4-5 день. Але знаєте, дуже часто людям це потрібно для заспокоєння, бо страх є великою проблемою для імунної системи».

За словами Садового, таке тестування допомогло виявити кілька випадків захворювань на коронавірус.

«Ми виявили одну працівницю ринку, коли вона навіть не здогадувалася. Виявили працівників медичних установ, людей, які приходять в поліклініку, ми їх також тестуємо, особливо, коли є підозра на запалення легенів. Але потім, звичайно, це все пропускаємо через ПЛР-тестування. Маємо у Львові дві лабораторії і плануємо ще дві лабораторії відкривати», – розповів львівський міський голова.

У Львівській області на сьогодні офіційно підтверджено 82 випадки захворювання на коронавірус. 4 квітня у Львові зафіксували першу смерть від коронавірусного захворювання COVID-19 – помер 69-річний чоловік.

Читайте також: