Зеленський обіцяє збереження оборонного бюджету / фото facebook.com/pressjfo.news

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у запропонованих урядом змінах до державного бюджету жодна гривня, закладена на оборону України, не буде зрізана.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

Читайте такожЗеленський пропонує ВР "подумати" над введенням кримінальної відповідальності за спалення сухої трави

Відео дня

«Жодна гривня, закладена на оборону України, не буде зрізана. Всі реформи армії, закупівля сучасного озброєння, виготовлення оборонної продукції буде продовжено», - заявив Зеленський.

За словами президента, пріоритетом також залишається і проект «Велике будівництво». «Він стимулюватиме розвиток економіки та створить в Україні тисячі робочих нових місць», - додав він.

Президент відзначив, що в проекті змін до держбюджету також вдалося зберегти частину важливих видатків на розвиток регіонів, підтримку аграріїв, культурний фонд, виробництво українських фільмів та видавництво книжок, підтримку спортсменів, підготовку освітніх кадрів та реформу нової української школи.

Крім того глава держави наголосив, що жодних скорочень не зазнають зарплати вчителям, стипендії студентам та видатки на наукову діяльність. «Деякі видатки, на жаль, скорочуються, але тільки тимчасово і будуть обов’язково повернуті після подолання коронавірусу», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, проект змін до держбюджету-2020 парламент розгляне 13 квітня на позачерговому засіданні.