СБУ взялася за миколаївських чиновників / facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки України перевіряє інформацію про можливу службову недбалість посадовців Миколаївської обласної держадміністрації щодо невжиття невідкладних заходів для забезпечення першочергових потреб регіону для протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Позачергова сесія обласної ради 27 березня затвердила рішення про внесення змін до бюджету для придбання медичного обладнання, дезінфікуючих засобів. Рішення передбачає надання регіональним закладам охорони здоров’я додаткового фінансування на суму 109 мільйонів гривень. Посадовці Миколаївської ОДА, в умовах стрімкого поширення пандемії та необхідності реалізації термінових заходів, визначених керівництвом країни, не вжили реальних заходів для виконання рішення облради", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожТести на коронавірус у Миколаєві проводили з порушеннями - голова СБУ області

За попередньою версією слідства, дії чиновників могли заподіяти значну шкоду життю та здоров’ю жителів області.

Наразі слідчі спецслужби розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 10 квітня зафіксовано 2 тис. 203 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

У Миколаївській області не виявлено жодного випадку захворювання на COVID-19.

Читайте також: