На Буковині священник із коронавірусом контактував із 127 людьми / фото УНІАН

У Чернівецькій області священник, в якого підтвердилась коронавірусна хвороба COVID-19, контактував із 123-ма вірянами та ще чотирма священнослужителями.

Про це сьогодні у своєму відео зверненні у Facebook повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації.

Він зазначив, що таку інформацію вдалося встановити завдяки проведеному фахівцями епідеміологічному розслідуванню.

Відео дня

"Вони вміють "розкрутити" весь ланцюжок - хто, від кого заразився та інфікувався. І ось ми маємо свіжий сьогоднішній результат: один священник з Новоселицького району контактував з 123-ма вірянами. Вони всі є контактними особами. І цей священник захворів на коронавірусну інфекцію", - сказав Осачук.

Читайте такожВ Житомирі парафіяни масово ігнорую карантин: з'явилося фото величезної черги до храму

Посадовець додав, що пізніше цей священник контактував із ще чотирма священниками.

Окрім того, голова ОДА навів інші приклади розповсюдження коронавірусу у церквах, які провокують виникнення чергового спалаху хвороби.

"Маємо приклад з Герцаївського району, де священник перебуває зараз як контактна особа з підозрою, а його дружина вже хвора", - сказав Осачук.

Він додав, що згідно з даними епідеміологічного розслідування, в одному з мікрорайонів Чернівців є чимало контактних осіб, яких пов’язують із одним із священнослужителів.

"І там можливий спалах нового вогнища. Багато вірян уже мають на сьогодні симптоматику і ознаки захворювання", - повідомив голова Чернівецької ОДА.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ОДА, наразі у Чернівецькій області уже п’ятеро священнослужителів інфіковані коронавірусом.

Нагадаємо, у Чернівецькій області станом на 10 квітня зафіксовано 409 випадків коронавірусу. Серед них 13 пацієнтів померли, а 17 одужали і були виписані з лікарень.

Читайте також: