Комендантська година була тільки рекомендацією МВС / УНІАН

Рішення комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо обмеження свободи пересування громадян в окремих регіонах України носять рекомендаційний характер, адже комендантська година можлива лише за умови введення режиму надзвичайного стану.

Про це повідомляє Нацполіція.

Читайте такожБуде обсервація, кримчан у списках немає: стали відомі подробиці майбутнього обміну полоненими на Донбасі (відео)

Відео дня

Водночас у ГУНП додали, що обмеження роботи громадського транспорту і підприємств допускається в умовах надзвичайної ситуації.

«Постановою Кабінету Міністрів України та постановою головного державного санітарного лікаря України ухвалено низку карантинних заходів та рекомендацій для попередження поширення коронавірусної інфекції», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці стверджують, що, насамперед, проводять широку роз'яснювальну та профілактичну роботу серед громадян щодо необхідності їх дотримання.

Як повідомляв УНІАН, у трьох областях України для стримування розповсюдження коронавірусу розглядається можливість введення комендантської години (Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській).