Зеленський 11 квітня прибув на Донбас інспектувати наметове містечко для інфікованих коронавірусом / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський наголошує на пріоритетності забезпечення засобами захисту військових медиків під час епідемії коронавірусу.

Про це він заявив під час відвідання наметового містечка для хворих на COVID-19 66-го військового мобільного госпіталю у Покровську Донецької області. Трансляція відвідування главою держави медичного закладу велась на сторінці Офісу президента у Facebook.

Читайте такожЗеленський прибув на Донбас: інспектує наметове містечко для хворих на COVID-19 (відео)

Відео дня

«Ви повертаєте до життя наших військових, наших героїв, які захищають Україну, захищають нашу Батьківщину, нашу територію і, найголовніше, наших людей. Окрім того, що ви повертаєте до життя наших військових, я знаю, що ви повертаєте до життя наших цивільних людей, які звертаються за допомогою», - звернувся президент до працівників мобільного госпіталю.

Президент висловив вдячність персоналу за роботу. «Ми хотіли побачити, в якому стані зараз ваш 66-й мобільний госпіталь. З пустими руками ми теж не могли приїхати – привезли засоби захисту. Дякуємо вам», - сказав він.

Зеленський зауважив, що засоби захисту наразі направляються у кожну лікарню в областях, особливо в опорні лікарні, куди госпіталізують людей, які захворіли на коронавірусну хворобу.

«Також для нас пріоритет - наших військових лікарів забезпечити повністю засобами захисту, так що потроху будемо відправляти всі вантажі, які є дуже важливими», - додав глава держави.

Крім того, президент вручив працівникам госпіталю цінні подарунки.

Як відомо, станом на 07:00 11 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 10 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з них 1 летальний. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 180 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчі три доби, становить 20 осіб.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 11 квітня зафіксовано 2511 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.