REUTERS

Понад 500 військовим в зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі зробили ПЛР-тести на коронавірус, усі показали негативний результат.

Як передає прес-служба Офісу президента, про це доповіли президенту України Володимиру Зеленському під час ознайомлення його з роботою 66-го військового мобільного госпіталю в зоні ООС.

Читайте такожЗа кордоном від коронавірусу вже померли шестеро українців - МЗС

Відео дня

Вказується, що 66-й військовий мобільний госпіталь функціонує з 2015 року. Його розгорнули на базі колишньої залізничної лікарні. Госпіталь може прийняти 100 пацієнтів одночасно. Наразі тут додатково розгорнули інфекційне відділення на 50 місць на випадок госпіталізації хворих на COVID-19.

«Через епідемію коронавірусу нашим військовим треба думати про власну безпеку вдвічі більше. Радий, що поки тут немає таких хворих. Хай би це лихо оминуло наших військових. Однак ми повинні бути готовими», – зазначив Зеленський.

Президент відвідав мобільну ПЛР-лабораторію на базі мобільного шпиталю. У ній відбуватиметься тестування військових на наявність коронавірусної інфекції. Главі держави доповіли, що серед військовослужбовців у зоні ООС уже провели понад 500 ПЛР-тестів на наявність COVID-19, усі показали негативний результат.

Президент також ознайомився з роботою пересувного хірургічного кабінету, що надає кваліфіковану допомогу у перші 40-50 хвилин після поранення, оглянув пересувний рентген-комплекс та мобільний стоматологічний кабінет.

Крім того, Зеленський поспілкувався з військовими та вручив чотирьом захисникам цінні подарунки за заслуги та зразкове виконання поставлених завдань.

«Від держави й народу ми вдячні за вашу роботу. Вдячні, що повертаєте до життя наших військових героїв, які захищають нашу батьківщину, територію й, головне, – наших людей. Знаю, що навіть лікуєте цивільних. Велике дякую вам за все, що ви робите», – сказав президент.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 11 квітня зафіксовано 2511 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

У лавах Збройних Силах України зареєстровано 10 випадків захворювання на COVID-19.