REUTERS

У Кривому Розі Дніпропетровської області через контакт з хворою на COVID-19 ізолювали понад сто людей – лікарів та пацієнтів лікарні, де її спершу лікували, а також людей з місця її роботи та з кола спілкування.

За даними прес-служби Криворізької міськради, жінка була шпиталізована до лікарні №3 6 квітня за рекомендацією сімейного лікаря з діагнозом ГРВІ й почала отримувати лікування.

Читайте також10 основних правил вбережуть життя: лікар дав поради, як не підхопити коронавірус

Відео дня

Коронавірусна хвороба була підтверджена лабораторно методом полімеразно-ланцюгової реакції тільки ввечері 10 квітня. Того ж дня жінку перевели до базової інфекційної лікарні.

Люди, з якими контактувала інфікована, ізольовані. Станом на ранок суботи пацієнтам і медперсоналу лікарні, де жінка спершу перебувала, зробили експрес-тести. У двох з них результати – слабопозитивні, у трьох – позитивні. Усіх людей обстежать методом ПЛР. Родина жінки також перебуває на самоізоляції вдома.

Станом на 11 квітня на Дніпропетровщині виявили 55 випадків інфікування коронавірусом. Один зі спалахів стався у шахтарському місті Першотравенськ – 27 випадків.

Як повідомляв раніше УНІАН, у місті Коростишів Житомирської області захворювання на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) підтвердили у двох медичних працівників.

Читайте також: