Ілюстрація / REUTERS

У Миколаївській області дві жінки з першими в регіоні позитивними тестами на коронавірус перебувають в реанімації.

Про це на брифінгу повідомила заступниця начальника управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА Оксана Черненко, повідомляє 24 Канал.

За її словами, заразилися дві пенсіонерки з однієї сім'ї з села Воронівка Вознесенського району. Нездужання вони відчули ще 6 квітня, проте до лікарів звернулись лише через три дні.

Відео дня

Хворих перевезли в Миколаївський обласний центр інфекційних хвороб. Результати ПЛР-тестів отримали 11 квітня.

Читайте такожУ Кривому Розі через контакт із хворою на COVID-19 ізолювали понад 100 людей, в тому числі лікарів

"Перші хворі на COVID-19 жінки нині перебувають в реанімації, їхній стан – між середнім та важким, але пацієнтки не підключені до ШВЛ", – сказала Черненко.

Зараз поліція та лікарі встановлюють коло контактних осіб. За словами головного санітарного лікаря області Володимира Клочка, у Воронівці є шість осіб, що повернулись з-за кордону, три з них – ще у самоізоляції. Правоохоронці розслідуватимуть, хто з них міг порушити режим.

У населеному пункті проводять дезінфекцію, також обмежено в'їзд та виїзд.

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня, станом на 9:00 в Україні було 2511 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Пізніше заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що в Україні більше немає областей, де не виявлено коронавірусної хвороби – за оперативною інформацією, перші два випадки зафіксовано на Миколаївщині у людей, що повернулися з Польщі.

СБУ перевіряє інформацію про можливу службову недбалість посадовців Миколаївської ОДА щодо невжиття невідкладних заходів для забезпечення потреб регіону для протидії поширенню коронавірусу.

Перший випадок COVID-19 в Україні було підтверджено 3 березня.