Ілюстрація REUTERS

З початку епідемії COVID-19 в Україні поширюється багато міфів про те, як можна вберегтися від хвороби чи самостійно виявити коронавірус в організмі.

Читайте такожНа Чернігівщині одужав перший пацієнт з коронавірусом

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я у своєму Facebook, а також спростувало один із міфів.

Відео дня

Зокрема, МОЗ назвав фейком дихальну вправу, яка нібито визначає наявність у людини інфікування коронавірусом SARS-CoV-2. Йдеться про вправу, яка передбачає затримку дихання на 10 секунд. Згідно з поширеною інформацією, якщо людина змогла так протриматись, то інфікування у неї немає.

«Ця дихальна вправа не може визначити відсутність або наявність у вас COVID-19. Зверніться до сімейного лікаря, якщо підозрюєте COVID-19 у себе або близьких», — інформує МОЗ.

У міністерстві закликали при появі будь-яких респіраторних симптомів не займатися самолікуванням, а звернутися до сімейного лікаря. “Медичні працівники мають чіткий алгоритм дій і зможуть перевірити, чи хворієте ви на COVID-19”, — наголошує відомство.

фото facebook/moz

Як повідомляв УНІАН, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що Україна зараз йде за сценарієм, згідно з яким новим коронавірусом буде інфіковано не більш як 2% населення.

В Україні станом на ранок 12 квітня зафіксовано 2 тис. 777 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з яких 83 летальні, 89 пацієнтів одужали.