Вже є домовленість з виробником щодо забезпечення препаратом "Плаквеніл" / фото УНІАН

Для забезпеченням хворих на системний червоний вовчак Кабінет міністрів планує внести препарат «Плаквеніл» до переліку лікарських засобів, які входять до програми «Доступні ліки».

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

«На найближчому засіданні уряду, яке буде в середу, буде врегульовано питання з групою пацієнтів, які хворіють на ревматоїдне захворювання, перш за все на системний червоний вовчак, які лікувалися таким лікарським засобом, як «Плаквеніл»... Ми знайшли рішення. Він буде введений до переліку лікарських засобів, які ідуть по програмі «Доступні ліки», для того, щоб за допомогою електронного рецепту він був у аптеках і був контрольований обіг цього лікарського засобу», - зазначив міністр.

Відео дня

Читайте такожЛьвів поверне компанії-виробнику фуфломіцин "Протефлазід" – Садовий

Паралельно, за його словами, є домовленість з виробником щодо забезпечення препаратом.

Довідка УНІАН. Під час пандемії коронавірусу «Плаквеніл», що містить діючу речовину гідроксихлорохін, почали використовувати для лікування пацієнтів з важкими симптомами COVID-19. Це призвело до ажіотажу навколо цього медикаменту в аптеках.

За словами глави МОЗ Максима Степанова, в Україні близько 14 тис. хворих на системний червоний вовчак.

8 квітня Степанов заявив, що у МОЗ домовилося з компанією-виробником «Плаквенілу» про поставку додаткової партії препарату по всій країні.