Церковникам в трьох випадках поліцією винесені адміністративні штрафи / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відреагував на скупчення людей у церквах на Вербну неділю і заявив, що безвідповідальність не має до Бога жодного стосунку.

Про це він написав у Twitter.

"Про вчорашнє скупчення людей у низці церков. Безвідповідальність і неповага до людського здоров'я не має до Бога жодного стосунку!", - вважає міністр.

Відео дня

Аваков зазначив, що церковникам у трьох випадках поліцією винесено адміністративні штрафи, ще щодо 12 - матеріали вивчаються. "У нас свобода совісті, але... майте ж совість!", - закликав керівник МВС.

скріншот

Як повідомляв УНІАН, 12 квітня православні християни відзначали одне з 12 головних свят - Вербну неділю, а християни західного обряду - Великдень.

Читайте також"Черга у кількасот метрів": у мережі показали натовп порушників карантину біля церкви в Одесі (фото)

В цей день в Житомирі в храмах Української православної церкви Московського патріархату зібралося багато парафіян. Масове скупчення людей спостерігалося в церквах Чернівців.

Довідка УНІАН. 11 березня Кабінет міністрів ввів в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, а пізніше продовжив до 24 квітня. Також на місяць введено режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Уряд посилив карантинні заходи. Так, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більше ніж дві особи, крім випадків службової необхідності і супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Читайте такожЕпіфаній закликав українців залишатись вдома на великодні свята (відео)

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності; спортивних і дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня прем'єр-міністр Шмигаль заявив, що уряд не планує найближчим часом відмовлятися від діючих карантинних заходів і швидше за все продовжить їх дію до травня, а в разі позитивної динаміки боротьби з коронавірусом почне "перезапускати" економіку.

Читайте також: