Вірян закликають залишатися вдома та долучатися до богослужінь онлайн / фото УНІАН

МОЗ закликає українців залишатися вдома на Великдень та дотримуватись режиму карантину під час свят через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

"МОЗ закликає: залишайтеся вдома на Великдень та дотримуйтесь режиму карантину навіть під час свят!", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У відомстві констатували, що наближаються Великодні свята, на які мільйони українців традиційно ходять до церкви, а потім збираються за великим столом у колі рідних.

Читайте такожАваков про скупчення людей у церквах: безвідповідальність не має до Бога жодного стосунку

"Але через пандемію коронавірусу в світі навіть традиції вперше за десятки років змінюються. Віряни залишаються вдома та долучаються до богослужінь онлайн. Все для того, аби зберегти життя та здоров’я. Убережіть себе від інфікування та не наражайте на небезпеку оточуючих. Зі святами! Миру та добробуту вашим родинам! Будьте здорові!", - наголосили у міністерстві.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 13 квітня вже зафіксовано 3102 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 93 людини померли, 97 - одужали.

Християни західного обряду цьогоріч відзначили Великдень 12 квітня. Християни східного обряду святкуватимуть на тиждень пізніше, 19 квітня.

Читайте також: