Підприємства будуть закривати на 14-денний карантин / фото УНІАН

До суб’єктів господарювання, в трудових колективах яких виявлені хворі на COVID-19, можуть запроваджувати протиепідемічні обмежувальні заходи строком на 14 календарних днів.

Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, такий протиепідемічний захід передбачений протоколом № 22 (від 9 квітня 2020 року) Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

З документом можна ознайомитись за посиланням.

Відео дня

Згідно з поясненням головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, якщо в організованому трудовому колективі, наприклад, промислового підприємства, хтось захворів на COVID-19, весь колектив (відділ, цех тощо), який теоретично міг контактувати з хворим, буде відправлений на самоізоляцію з обов’язковим наглядом лікарів на 14 днів.

Читайте такожУ Києві зафіксували рекордні 79 заражень на COVID-19 за добу, двоє померли (відео)

Для кожного підприємства чи установи складатимуть окремий план ліквідації вогнища інфекційного захворювання. Складатимуть план та контролюватимуть його виконання Київський міський лабораторний центр МОЗ України, головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві та головне управління Держпраці у Київській області.

В КМДА наголошують, що рішення постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язковими для всіх підприємств, установ та організацій, розташованих у місті Києві.

Порушення умов карантину, правил протиепідемічних заходів та санітарного законодавства тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність. Нижній поріг штрафу становить 17 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що для протидії поширенню коронавірусу у місті, на підприємствах та в установах, де будуть зафіксовані спалахи захворювання, запроваджуватимуть примусовий карантин.