Люди застрягли в Туреччині через карантин  / Фото УНІАН

13 квітня в морський порт «Чорноморськ» в Одеській області пором Greifswald української судноплавної компанії «Укрферрі» доставив 39 громадян України, які застрягли в Туреччині через карантин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив голова Одеської обласної держадміністрації Максим Куций.

За його словами, всіх прибулих обстежили медики, після чого їх направили на двотижневу обсервацію в санаторій ім. Пирогова («Куяльник»).

Відео дня

За словами прес-секретаря Асоціації судновласників України Олександра Федорова, група громадян України, яка прибула з Туреччини, опинилася в складній ситуації за кордоном. «Єдина регулярна транспортна артерія, що зв'язує зараз Туреччину і Україну, це поромна лінія Карасу - Чорноморськ. Пасажири мали приїхати з різних регіонів Туреччини в порт «Карасу» - до відходу порома на «Чорноморськ» увечері 11 квітня», - розповів Федоров.

Читайте такожЧерги автобусів: на кордоні з Угорщиною побільшало українців, які хочуть повернутися додому (фото)

Увечері 10 квітня, за день до відходу порома з порту «Карасу», уряд Туреччини запровадив комендантську годину в 30 великих містах Туреччини і провінції Зонгулдак, де, в основному, і перебували українські громадяни. Зокрема, пасажири мали добиратися зі Стамбула, Анкари, Ізміра, Бурси, Анталії та ін. При цьому, як підкреслив Федоров, через комендантську годину проїзд в «Карасу» став для українців неможливим.

«На допомогу землякам прийшли Посольство України в Туреччині, Генеральне консульство України в Стамбулі, Консульство України в Анталії та СК «Укрферрі», - зазначив прес-секретар.

За його даними, українські дипломати звернулися в МЗС Туреччини і місцеві органи влади, щоб отримати спеціальний дозвіл на проїзд українців через поліцейські пости. Він уточнив, що дипломати розробили спеціальну логістику, завдяки якій службові автомобілі диппредставництв вирушили в кожну провінцію, де перебували українці, щоб перевезти їх в порт «Карасу». Щоб забезпечити своєчасну доставку людей в порт і уникнути непередбачених ситуацій в дорозі, українські консули супроводжували пасажирів до борта порому.

Як повідомляв раніше УНІАН, у В'єтнамі застрягли 250 громадян України через закриття кордонів у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Читайте також: