У Чернівцях посилять карантин / Марина Григоренко

У Чернівцях обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про продовження обмежувальних карантинних заходів у дні відзначення Великодня.

Про це сьогодні у своєму відеозверненні у Facebook повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

За словами посадовця, посилення карантину розпочнеться у суботу, 18 квітня о 13:00 та триватиме до 6:00 вівторка, 21 квітня.

Відео дня

«Тому, будь ласка, ми маємо ще цілий робочий тиждень. Це передвеликодній Страсний тиждень, тому прошу підготуватися до Великодня», – сказав Осачук.

Читайте такожДе в Україні потрібно носити медичну маску: роз'яснення Кабміну

При цьому голова ОДА не уточнив, які саме обмеження передбачає ухвалене комісією рішення.

Посадовець закликав мешканців області утриматись від відвідування церков і місць масового скупчення людей під час святкування Великодня, а також навів приклади того, як інші релігійні громади Чернівецької області відзначили свої свята удома.

«Іудейська громада днями відсвяткувала Песах. Вони продемонстрували, як це можна зробити вдома. Хоча зазвичай цей вечір завжди відзначали в дуже велелюдних і гучних компаніях. Але вони зуміли це зробити. Так само римо-католики, які вчора відзначили Великдень. Вони зуміли і продемонстрували, як можна долучитися до відзначення Великодня, перебуваючи вдома», – сказав голова ОДА.

Читайте такожМонахи на карантині: Лавру взяли в облогу правоохоронці, на території посилили заходи безпеки (фоторепортаж)

Як раніше повідомляв УНІАН, у Чернівецькій області уже другі вихідні поспіль було введено режим посилених карантинних обмежень, які передбачали рекомендацію мешканцям області не покидати свої домівки. Крім того, рішення обласної комісії з ТЕБ та НС передбачало заборону роботи продуктових магазинів та автозаправок.

Станом на вечір 13 квітня Чернівецька область залишається лідером в Україні за кількістю інфікованих коронавірусною інфекцією. Наразі зафіксовано 546 випадків хвороби, серед них 13 людей померли, а 21 пацієнт одужав і був виписаний з лікарні.

Читайте також: