Два працівникки АЕС захворіли на COVID-19 / фото УНІАН

У двох співробітників Запорізької атомної електростанції, яка розташована у місті Енергодар, виявили коронавірус.

Читайте такожЛікар про другу хвилю коронавірусу: може бути легше, якщо поступово перехворіє більше людей

Як повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації, про це на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області разом зі штабом по боротьбі з коронавірусом заявив в. о. директора обласного лабораторного центру МОЗ України, головний санітарний лікар області Роман Терехов.

Відео дня

«У м. Енергодар виявлено три випадки захворювання на коронавірус, два з яких – у працівників атомної електростанції. Наразі необхідно перевірити всіх працівників Запорізької АЕС на випадок захворювання», - розповів Терехов.

Зазначається, що під час обговорення цього питання було запропоновано ввести в Енергодарі більш жорстокі заходи щодо обмеження пересування місцевих жителів, а також обмеження виїзду чи в’їзду у місто.

«Після обговорення цього питання учасники засідання одноголосно визнали межу міста Енергодар територією карантинної зони», - йдеться у повідомленні.

За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на ранок 14 квітня в області зареєстровано 89 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, зокрема в Енергодарі зафіксовано четверо хворих.