Кличко перевірив, в яких умовах лікують хворих на коронавірус в міській лікарні №4 / фото pixabay.com

Карантин у Києві триває, але кількість інфікованих коронавірусом з кожним днем ​​зростає. У столиці є декілька лікарень, які приймають хворих на COVID-19, зокрема міська клінічна лікарня № 4, яка розташована в Солом’янському районі столиці.

Саме її проінспектував мер Києва Віталій Кличко. Про це він розповів під час онлайн прес-конференції і показав відео, яке зняв у медзакладі.

Читайте такожУ Києві кількість хворих на COVID-19 перевищила півтисячі осіб (відео)

Медики розповіли, що в інфекційному відділенні лікарні на Солом’янці перебувають зараз 38 пацієнтів з коронавірусом. Їхній стан медики оцінюють як середнього ступеня важкості. Кожного дня, за словами медиків, до лікарні госпіталізують 10−15 пацієнтів з COVID-19.

Лікарі кажуть, що на сьогодні вони забезпечені необхідними засобами захисту та медикаментами, проте якщо кількість інфікованих у місті різко зросте, у лікарні може не вистачити ліжок для хворих. Якщо ж будуть розгорнуті додаткові ліжка, то буде потрібна і додаткова апаратура. Окрім того, є потреба у медперсоналі.

У лікарні також розповіли, що інфіковані коронавірусом одразу надходять до ізолятора. Також у медустанові є киснева система, до якої можуть приєднати одразу два апарати штучної вентиляції легень. У лікарні є сім апаратів ШВЛ.

За словами мера, у Києві облаштували 14 баз в лікарнях, які можуть одночасно прийняти понад 1 тис. 700 хворих на COVID-10. У разі необхідності місто може розгорнути ще 7 тисяч ліжок.

Як наголосив Кличко, як свідчить досвід Італії, Іспанії та США, абсолютно підготуватися до боротьби з COVID-19 неможливо, а мінімізувати ризик великої пандемії реально. З цією метою у місті щодня відбуваються засідання постійної комісії з надзвичайних ситуацій, яка ухвалює оперативні рішення, виходячи з поточної ситуації, розробляє подальшу стратегію дій.

«В цій ситуації, коли ми ще можемо контролювати розповсюдження вірусу, головне – дотримання обмежувальних правил, дотримання умов самоізоляції та обсервації. Парламент може хоч кожного дня підвищувати штрафи, поліція – ходити і ловити порушників у парках, але поки люди самі не зрозуміють, що треба берегтися і перечекати час удома, вірус буде поширюватися", - підкреслив Кличко.

Як повідомляв УНІАН,  минулої доби ще 56 киян захворіли на COVID-19, загалом в столиці зареєстровано 551 підтверджений випадок захворювання.

Читайте також: