Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у Києво-Печерській лаврі підтверджено коронавірусну інфекцію COVID-19 у майже 100 осіб.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

Читайте такожВіряни стоятимуть і молитимуться на вулиці: Онуфрій розповів, як пройдуть великодні богослужіння у храмах УПЦ МП

Відео дня

«Про ситуацію в Києво-Печерській лаврі: наразі на території монастиря підтверджено майже 100 захворілих на коронавірус і, на жаль, є два летальних випадки. Усім захворілим ми бажаємо швидкого одужання», - заявив він.

За словами Зеленського, вся ця ситуація демонструє, що для коронавірусу неважливі ваші національність, стать або віросповідання, та що не можна ставитись до цієї хвороби легковажно.

Тому президент вкотре закликав українців на Великодні свята бути вдома.

Як повідомляв УНІАН, у Києво-Печерській лаврі станом на 13 квітня було виявлено понад 90 підтверджених випадків інфікування коронавірусом, її закрили на карантин.

Померли вже три ченці, а настоятель лаври митрополит Павло, у якого раніше запідозрили COVID-19 і який перебував у самоізоляції, через погіршення самопочуття госпіталізований.

Слід зауважити, раніше Києво-Печерська лавра, де проводить богослужіння УПЦ МП, закликала ігнорувати запроваджений через коронавірус карантин. Священники просили вірян приходити у храми та причащатися. "Не дивіться старше покоління чи молодше, усі спішіть у храм, обійміть один одного", - закликав представник лаври.

В Україні станом на ранок 14 квітня зафіксовано 3 тис. 372 випадки коронавірусної хвороби. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 98 людей, з них 51 чоловік та 47 жінок. Загалом 119 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Читайте також: