Ілюстрація REUTERS

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою COVID-19, в Україні станом на 15 квітня померли 108 людей. За останню добу, згідно із даними Міністерства охорони здоров’я, зафіксовано 10 летальних випадків.

Серед померлих від коронавірусу переважають особи віком від 50 років.

Читайте такожСвіт ще не пройшов пік пандемії коронавірусу - ВООЗ

Відео дня

Всього в Україні наразі зафіксовано 3 764 лабораторно підтверджені випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Смертність від SARS-CoV-2 вища, ніж від грипу, особливо від сезонного грипу. Наявні нині дані показують, що коефіцієнт летальності (число зареєстрованих смертей, поділене на зареєстровані випадки) становить 3-4%, частота смертей від інфекції (число зареєстрованих смертей, поділене на кількість інфекцій) буде нижчою. Для сезонного грипу летальність зазвичай значно нижча – 0,1%. Однак летальність, зауважують у МОЗ, значною мірою визначається від доступності та рівня надання медичної допомоги.

Крім того, для COVID-19 поточні дослідження показують, що ризик розвитку важкої інфекції підвищують старший вік і наявні супутні захворювання. Зокрема, більшість із померлих в Україні мали також такі хвороби, як важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, легень та ожиріння.

Як повідомляв УНІАН, тим часом кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 2 мільйони осіб. Від початку пандемії померло вже більш ніж 128 тисяч людей.

Читайте також: