REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в країні кількість щоденних тестувань на коронавірусну інфекцію COVID-19 збільшено втричі.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Сьогодні ми нарощуємо кількість тестувань на коронавірус. Наразі кількість щоденних тестувань збільшено втричі. Це дуже важливо, адже своєчасне виявлення вірусу допомагає зупинити його поширення та рятує життя українців», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський про епідемію коронавірусу: для України 20-ті числа квітня будуть ключовими

Саме тому Зеленський закликає всіх громадян: «Якщо ви контактували з хворим або ж маєте ознаки ГРВІ – звертайтеся до сімейного лікаря. Якщо у вас його немає – до швидкої допомоги. Захворіти на COVID-19 – не соромно. Будь ласка, не бійтесь. І тим паче, не думайте, що якось воно само обійдеться. Звертайтеся до лікаря та проходьте тестування».

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 14 квітня зафіксовано 3 тис. 372 випадки коронавірусної хвороби. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 98 людей, з них 51 чоловік та 47 жінок. Загалом 119 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

Читайте також: