Ілюстрація / REUTERS

У Збройних силах України зареєстровано 23 випадки захворювання на COVID-19, за останню добу підтверджено 4 нові випадки

Про це повідомляє прес-служба командування медичних сил ЗСУ.

«На 07:00 15 квітня в Збройних силах України зареєстровано 23 випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з них одна людина одужала і одна померла», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що на ізоляції, в тому числі на самоізоляції, перебувають 307 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчі 3 доби, – 47 осіб.

Читайте такожУ Збройних силах України зафіксовано першу смерть від коронавірусу (відео)

За добу підтверджено 4 нові випадки захворювання на COVID-19: 1) у військовослужбовця Житомирського гарнізону, який з 8 квітня перебував на ізоляції після контактування з хворою особою, а 14 квітня його було госпіталізовано до інфекційного відділення Житомирського військового госпіталю, стан його здоров'я задовільний;

2) військовослужбовця Одеського гарнізону, який з 9 квітня перебуває на стаціонарному лікуванні в ВМКЦ Південного регіону з діагнозом «пневмонія», його стан середнього ступеня важкості;

3) військовослужбовця Вінницького гарнізону, який з 11 квітня перебував на самоізоляції у зв'язку з контактуванням з інфікованою особою, його стан задовільний, він продовжує лікування у домашніх умовах під наглядом медичної служби;

4) військовослужбовця Хмельницького гарнізону, який з 7 квітня перебуває на лікуванні в Чернівецькій обласній клінічній лікарні з діагнозом «підозра на COVID-19», стан його здоров'я задовільний, продовжує лікування.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 15 квітня (онлайн)

У командуванні зауважили, що аналіз захворювань серед військових та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими відбувається спілкування щодня або проживання разом.

Командування медичних сил ЗСУ закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Як відомо, станом на ранок 14 квітня в Збройних Силах України було зареєстровано 19 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з них одна особа одужала, одна – померла.

Читайте також: