Україна закупить ще 838 апаратів ШВЛ / Фото: УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що Україна додатково закупить 838 апаратів штучної вентиляції легень для протидії COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожСтепанов повідомив про "коронавірусний" антирекорд в Україні і звернувся до українців

Відео дня

«На сьогоднішній день ми повністю забезпечені апаратами штучної вентиляції легень щодо нинішнього стану, я маю на увазі, якщо ми подивимось на кількість людей, які перебувають на ШВЛ і на сьогоднішні наші потужності», - зазначив він.

Проте, за словами Степанова, Україна має готуватись до різного розвитку подій. «До 2 тисяч апаратів ШВЛ, які сьогодні є в 242 лікарнях ми додатково закуповуємо ще апарати», - зауважив він.

Міністр повідомив про досягнення домовленості з Європейським інвестиційним банком щодо використання додаткових кредитних коштів для закупівлі 838 апаратів ШВЛ.

За його словами, переговори щодо закупівлі провели міністерства охорони здоров’я та розвитку територій.

При цьому Степанов зазначив, що МОЗ вивчає можливості для закупівлі і використання вітчизняних апаратів ШВЛ.

«Я вважаю, що ми повинні все робити, щоб розвивати власне виробництво апаратів штучної вентиляції легень. Дійсно існують кілька виробників, ми зараз в терміновому порядку в стислі терміни проводимо тестування (вітчизняних ШВЛ – УІНАН) з фахівцями – анестезіологами, реаніматологами для того, щоб вони повністю відповідали нашим потребам», - сказав він.

Міністр висловив впевненість, що МОЗ знайде варіанти, аби закуповувати апарати ШВЛ українського виробництва.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 15 квітня зафіксовано вже 3764 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зареєстровано 392 нові випадки.

Читайте також: