У Києві зробили вже понад 4 тисячі ПЛР-тестів / фото УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко наголошує, що тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на інфікування коронавірусом роблять особам із симптомами COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на онлайн-брифінгу, відповідаючи на питання, яка кількість ПЛР-тестів у Києві, які країни їх постачають і кого тестують цим метод.

Читайте такожЗа добу у Києві на коронавірус захворіла 61 людина

Відео дня

«Тестування ПЛР на COVID-19 роблять тільки тим, у кого є симптоми хвороби. Або тим, хто нещодавно повернувся з-за кордону чи контактував з хворими людьми», - уточнив Кличко.

Мер нагадав, що спершу лікарі за допомогою тестів виключають інфікування іншими видами вірусу. У разі, якщо не підтверджено іншого вірусного захворювання, матеріал передають для тестування на коронавірусну інфекцію. Саме такий алгоритм рекомендує ВООЗ.

Міський голова зауважив, що лабораторно досліджують ПЛР-тести в Києві в Олександрівській лікарні, міській лікарні №4 і Київському міському лабораторному центрі МОЗ України.

«ПЛР-тестів у столиці зробили вже понад 4 тисячі. Ми постійно купуємо необхідні реагенти та самі тести. В основному, це виробництво - Китай та Південна Корея. Зараз в місті ще є запас ПЛР-тестів, і їх близько тисячі. І вже сьогодні ми очікуємо на чергову партію цих тестів», - додав Кличко.

Він нагадав, що ПЛР вважають точним аналізом. «Метод дозволяє виявити вірус, навіть якщо в пробі всього одна-єдина молекула цього геному. Тому роблять такі тести тільки в лабораторіях, де є всі необхідні реагенти та необхідне обладнання», - підкреслив Кличко.

Читайте також: