За даними МОЗ, планова стоматологічна допомога під час карантину піддає ризику пацієнтів і лікарів / фото pixabay.com

Міністерство охорони здоров'я України заявляє, що надання стоматологічних послуг у період протидії коронавірусу є грубим порушенням карантину.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 15 квітня (онлайн)

Відео дня

"МОЗ застерігає: надання планової стоматологічної допомоги під час карантину піддає ризику пацієнтів і лікарів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, стоматологічні послуги передбачають близький контакт, який може призвести до зараження пацієнта або медпрацівника коронавірусом.

"На період дії карантину заклади охорони здоров’я мають тимчасово припинити планові прийоми. Винятки становлять ургентні (невідкладні) випадки", - заявили в МОЗ.

При цьому наголошуються, що 9 квітня на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської області було ухвалено неправомірне рішення про скасування заборони на надання планової стоматологічної допомоги під час епідемії.

"Міністр охорони здоров'я Максим Степанов наголосив керівнику ліквідаційних робіт у Львівській області, що це є грубим порушенням карантину. Встановлені рекомендації та правила карантину мають виконуватися всіма без винятку медичними установами та лікарями, допоки зберігається небезпека поширення COVID-19", - додали в МОЗ.

Читайте також: