В очікуванні ЗНО учасники отримали змогу потренуватися онлайн / фото УНІАН

Відсьогодні в особистих кабінетах учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року з’явилися нові інструменти, які дадуть можливість випускникам більш ефективно підготуватись до тестування.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки.

Читайте такожУ МОН розповіли, коли завершиться навчальний рік у школах

Відео дня

"Пробне ЗНО наразі відтерміновано, оскільки дати його проведення напряму залежать від тривалості карантину. І цей час – можливість підготуватись до тестів краще. Матеріали, розміщені Українським центром оцінювання якості освіти в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО, дадуть змогу побачити процес тестування на власні очі, дослідити його інструменти та підготуватись психологічно", – зазначила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Матеріали розміщено в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Так, учасники мають можливість докладніше ознайомитися з самою процедурою проведення ЗНО: переглянути інформаційні відео, попрацювати з тестами, попрактикуватись у заповненні бланків відповідей та навчитись ефективно розподіляти час.

"Після того, як епідеміологічна ситуація стабілізується, всі зареєстровані учасники зможуть пройти пробне ЗНО у звичному форматі. Про дати його проведення буде повідомлено додатково", - додали в Міносвіти.

Як повідомляв УНІАН, терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році переноситимуть на більш пізні дати, продовження карантину також змінить і терміни проведення вступної кампанії.

Орієнтовні дати ЗНО та вступної кампанії – на сайті МОН.

Читайте також: