У Києві закрили Медмістечко: у персоналу виявили COVID-19 / фото navimed.ua

У Києві призупинено ургентну госпіталізацію хворих до міської лікарні №6 (Медмістечко) через виявлений у кількох лікарів та пацієнтів коронавірус.

Про це УНІАН повідомила керівник прес-служби Департаменту охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації Наталія Вишневська.

Читайте такожВ Україні уже понад 4 тисячі хворих на COVID-19 (відео)

Відео дня

За її словами, у медзакладі проходили лікування хворі з пневмонією і після того, як їх протестували на коронавірусну інфекцію, виявилось, що у кількох позитивний результат.

«У деяких пацієнтів у 6-й лікарні виявили COVID-19. Їх перегоспіталізували у інфекційне відділення і всім лікарям, які так чи інакше мали контакти з пацієнтами, зробили ПЦР-тести. У кількох лікарів результати виявились позитивними, вони зараз на самоізоляції, лікуються амбулаторно», - сказала Вишневська.

Загалом позитивні тести виявили у 15 осіб з числа медперсоналу.

Вишневська зазначила, що всі відділення лікарні продовжують працювати, госпіталізовані хворим продовжують лікування.

«Всі відділення працюють, але наразі не ургентують.У лікарню поки призупинено ургентну госпіталізацію. Всім пацієнтам також зроблено ПЦР-тести, всі вони під контролем перебувають та проходять подальше лікування, нікого додому не відправляли. Здорові лікарі, в яких ПЦР-тести не виявили коронавірус, продовжують ходити на роботу, лікувати пацієнтів», - заявила Вишневська.

Вона додала, що в цій лікарні посилено протиепідемічні заходи.

«Але це не вчора трапилось. Це вже триває певний період. І це нормальна ситуація, тому що людину, наприклад, з апендицитом можуть привезти до будь-якої лікарні, а потім в нього виявиться COVID-19», - зауважила Вишневська.

Читайте також: