REUTERS

У Києві багатоквартирні житлові будинки, де виявлені випадки захворювання на COVID-19 або де кияни перебувають на самоізоляції, дезінфікують бригади рятувальників.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання ЗМІ.

Він також показав відео як відбувається дезінфекція в одному з таких будинків.

Відео дня

Читайте такожСенцов про черговий етап обміну: 19 наших будуть нарешті вдома, але це не всі полонені з ОРДЛО

«Стосовно будинків, де були виявлені випадки захворювання або де люди перебувають на самоізоляції. Там дезінфекцію проводять рятувальники. В них є протоколи, як це робити. Також вони використовують спецзасоби, які рекомендовані фахівцями ВООЗ», - наголосив мер столиці.

Він зазначив, що під’їзди житлових будинків , прибудинкові території та сміттєві баки щодня мають обробляти працівники комунальних підприємств та управляючих компаній.

Крім того, комунальні служби міста обробляють дорожнє господарство.

«Із самого ранку, поки більшість киян сплять, працівники «Киїавтодору» обробляють спецзасобами вулиці. Щодня на маршрути виходять понад 50 спецавтомобілів. Щодня використовують 600-700 літрів спецзасобів, які додають в воду. Хоча громадський транспорт столиці працює в режимі обмежень, дезінфікують всі без винятку зупинки. Адже частина стратегічних підприємств та організацій, що власним транспортом возять співробітників на роботу, використовують зупинки як місце збору своїх працівників», - прокоментував Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві за добу кількість хворих на COVID-19 зросла на 32 особи, на сьогодні в місті вже 644 підтверджені випадки інфікування коронавірусом.