Ілюстрація REUTERS

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою COVID-19, в Україні станом на 16 квітня померли 116 людей. За останню добу, згідно із даними Міністерства охорони здоров’я, зафіксовано 8 летальних випадків.

Серед померлих від коронавірусу переважають особи віком від 50 років.

Читайте такожМаски і рукавички не врятують: Супрун розповіла, без чого не захиститися від коронавірусу

Відео дня

Всього в Україні наразі зафіксовано 4 161 лабораторно підтверджений випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Смертність від SARS-CoV-2 вища, ніж від грипу, особливо від сезонного грипу. Наявні нині дані показують, що коефіцієнт летальності (число зареєстрованих смертей, поділене на зареєстровані випадки) становить 3-4%, частота смертей від інфекції (число зареєстрованих смертей, поділене на кількість інфекцій) буде нижчою. Для сезонного грипу летальність зазвичай значно нижча – 0,1%. Однак летальність, зауважують у МОЗ, значною мірою визначається від доступності та рівня надання медичної допомоги.

Крім того, для COVID-19 поточні дослідження показують, що ризик розвитку важкої інфекції підвищують старший вік і наявні супутні захворювання. Зокрема, більшість із померлих в Україні мали також такі хвороби, як важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, легень та ожиріння.

Як повідомляв УНІАН, тим часом кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 2 мільйони осіб. Від початку пандемії померло вже більш ніж 128 тисяч людей.

Читайте також: