Reuters

За добу на блокпостах при в’їзді до столиці підвищену температуру тіла виявили у 40 осіб, які намагалися потрапити до міста.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Він нагадав, що від учора посилено контроль і на в'їздах у столицю - водіям та пасажирам транспорту на основних в'їздах до Києва вимірюють температуру тіла.

Відео дня

Читайте такожЗа добу ще 61 киянин захворів на COVID-19, серед них - 7 медиків (відео)

"Авто, що прямують у місто та в яких більше трьох людей, перевіряють медики та правоохоронці. Такі обмежувальні заходи діятимуть до 22-ї години неділі, 19 квітня", - зазначив Кличко.

За його словами, за вчорашній день на в'їздах, де стоять пости, підвищену температуру тіла виявили у 40 осіб, шістьох з них оглянули медики.

"Ніхто з цих людей у місто не в'їхав, їм були надані рекомендації повернутися додому, самоізолюватися та звернутися до лікарів", - додав міський голова.

Як повідомляв УНІАН, з 13.00 16 квітня на санітарно-пропускних пунктах при в’їзді до Києва поліцейські та медики розпочали проводити обов’язкову термометрію пасажирів та водіїв.

Якщо температура вище 37,5 градусів та є ознаки ГРВІ, людину тестують на наявність коронавірусної хвороби та відправлятимуть на самоізоляцію. Якщо температура тіла перевищує 38 градусів та якщо людина має симптоми ГРВІ, – викликаю швидку допомогу для госпіталізації хворого.

16 квітня ще 61 киянин захворів на COVID-19, загалом у столиці зареєстровано 705 підтверджених випадків захворювання.