Коронавірус Україна - останні новини / timer-odessa.net

Одеські ринки продовжують працювати, попри посилений карантин у регіоні та місті через стрімке поширення COVID-19.

Фото ринкового ажіотажу опублікувало місцеве видання Таймер.

Як передає кореспондент УНІАН, на сьогодні продовжують працювати більш як 20 ринків.

Відео дня

«Загалом на території Одеської області 47 ринків. З них 26 рішенням місцевих комісій вже закрито. Ще щодо 21-го питання про закриття місцевою владою досі чомусь вирішується», – сказав начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

Читайте такожПЦУ може не отримати благодатний вогонь цього року – Епіфаній

Він наголосив, що робота продуктових ринків у регіоні в умовах карантину залишається однією з найактуальніших. Голова поліції зазначив, що з метою протидії поширенню COVID-19, згідно з постановою головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, місцевим органам виконавчої влади та місцевого самоврядування рекомендовано заборонити функціонування продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків. Після того, як відповідне рішення ухвалює місцева комісія з питань ТЕБ та НС, а також органи влади та самоврядування в Одесі і районах області, рішення стане обов'язковим для виконання.

Разом з тим, у ряді випадків такі рішення не ухвалено. При цьому, за даними Беха, на частині продуктових ринків області порушуються санітарні норми.

Журналістів, зокрема, цікавила робота ринку «Привоз», розташованого в центрі Одеси.

timer-odessa.net

«Ми неодноразово попереджували адміністрацію ринку («Привоз» - УНІАН) про те, що вони повинні виконувати рекомендаційні рішення головного санітарного лікаря. Сьогодні туди направлено наших співробітників, які почали документування порушень... », - сказав Бех.

timer-odessa.net

Він додав, що на тих ринках, де, незважаючи на заборону, торгівля триває, поліція фіксує порушення і ухвалюватиме рішення як щодо реалізаторів, так і щодо керівників цих ринків і представників місцевої влади.