Зеленський назвав умови, за яких в Україні пом'якшать карантин / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив про можливість пом’якшення певних карантинних обмежень після 24 квітня, якщо ситуація з COVID-19 в країні не буде суттєво погіршуватись.

Читайте такожДо 10% хворого населення: Зеленський пояснив, чим загрожують великі скупчення людей на ВеликденьПро це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

«Зараз усе залежить від людей. Якщо вони дійсно почують, що ті заходи карантину, які зараз запровадила держава – не жорсткі поки що, – якщо буде самоізоляція… Якщо люди будуть виконувати всі карантинні заходи, я впевнений, що ми зможемо нормально пройти коронавірус», - заявив він.

Відео дня

Президент допускає певне послаблення обмежень в деяких важливих для країни галузях та в роботі транспорту у разі відсутності «великої хвилі» інфікованих. «Це не план «Б», я впевнений, що це план «А», ми так будемо робити. З урядом 24 квітня ми вийдемо з комунікацією до людей, до суспільства і люди зрозуміють, які заходи карантину будуть пом’якшені. Чому? Тому що частково людей треба буде відпускати на роботу, частково ті галузі, які дуже для нас важливі, будуть відкриватися, частково може бути пом’якшення у травні з приводу транспорту… Такі речі будуть, якщо не буде дуже великої хвилі хворих, все залежить від хвилі, це правда… Тому Великдень – тільки вдома», - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.

В Україні станом на 09:00 17 квітня зафіксовано 4662 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 125 летальних, 246 пацієнтів одужали.