Для охорони правопорядку можуть залучити спецназ / УНІАН

Правоохоронці у разі непокори людей та їх великого скупчення під час великодніх свят будуть залучати сили спеціального призначення.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт, передає hromadske.

Він зазначив, що зараз до охорони громадського порядку та забезпечення дотримання карантину залучили майже 30 тисяч правоохоронців. "Крім цього, у разі якихось додаткових дій або при необхідності буде залучатися більша кількість особового складу", - додав Тандіт.

Відео дня

За його словами, за статистикою люди частіше ходять до церкви в західних регіонах, тому скупчення людей більш імовірно будуть саме там.

Читайте такожУ Нацполіції попередили українців про жорсткі покарання за порушення карантину біля церков на Великдень

"Ми попереджаємо людей. Також ми на постійному контакті з ієрархами церков, я практично щогодини спілкуюся зі священниками різних конфесій, зокрема з керівниками церков. Можу сказати, що в цих областях ми розробили план", - пояснив він.

Радник міністра уточнив, що говорив про це з головою Нацполіції Ігорем Клименком, і той заявив, що у разі непокори поліція буде діяти згідно з постановою Кабміну №211.

Читайте такожЗеленський допускає пом'якшення карантину після 24 квітня

"Ми будемо зупиняти цих людей, у місцях масового скупчення людей будемо використовувати сили спеціального призначення", - уточнив Тандіт. Він також нагадав, що попереду ще мусульманські свята, до них правоохоронці вже готуються.

Раніше президент Володимир Зеленський підкреслив, що якщо на Великдень допустити велике скупчення людей, то кількість хворих на коронавірус COVID-19 може скласти від 2% до 10% населення України.

Читайте також: