До України прибувають медичні вантажі / Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що щотижня в Україну прибуває 5 літаків з медичним вантажем для протидії COVID-19.

Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

«Офіс президента, починаючи з першого дня загрози коронавірусу, – пройшло близько півтора місяця, – що ми привезли: респіратори понад 700 тисяч, захисні костюми – понад 120 тисяч, захисні окуляри – 60 тисяч, рукавичок – 7 млн пар, термометри – 20 тисяч, ПЛР-тести – 250 тисяч, експрес-тести – 550 тисяч, реагенти для екстракції РНК (сировина для виробництва українських тестів) – 200 тисяч», - заявив Зеленський.

Відео дня

За словами президента, цими вихідними також очікується прибуття медичного вантажу: «Респіратори – 350 тисяч, захисні костюми – 305 тисяч, реагенти для екстракції РНК – 800 тисяч».

Читайте такожЗеленський допускає пом’якшення карантину після 24 квітня

Президент зауважив, що медичні засоби доставляються в опорні лікарні, куди привозять хворих на коронавірусну інфекцію.

Він відзначив, що щотижня в Україну прибуває приблизно 5 літаків, загалом вже було домовлено про виконання 20 рейсів.

Президент висловив вдячність Китаю, Південній Кореї, Швейцарії, ОАЕ за сприяння в організації рейсів з медичним вантажем.

Читайте такожВ Україні від коронавірусу померли вже 150 осіб - Зеленський

Також глава держави висловив вдячність представникам українського бізнесу, які також в цьому допомагали. «Це дуже великі гроші і тут я вдячний бізнесу, деяким бізнесменам. Деякі, з ким я зустрічався, використовують цю нагоду і на цьому роблять політичні кроки, але більшість з тих бізнесменів, з якими я зустрічався, вони дійсно допомогли», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 09:00 17 квітня зафіксовано 4662 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 125 летальних, 246 пацієнтів одужали.

Читайте також: