Участь у телемості взяв голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко / скріншот з відео

У Дніпрі відбувся перший в Україні унікальний телеміст з лікарями з китайського Уханя, який став епіцентром поширення смертельного коронавірусу COVID-19.

Відеотрансляція телемосту доступна на YouTube-каналі Дніпропетровської ОДА.

«За останні місяці перед нами постали нові виклики, а саме - поширення епідемії і масове зараження людей вірусом Covid-19. Для нас дуже цінний досвід китайських фахівців у боротьбі з цією хворобою. Вони першими зіткнулися з цим вірусом у світі і показали дуже успішні результати в стримуванні масового поширення вірусу. По суті, вони першими успішно зупинили цю епідемію у своїй країні, зробивши значний внесок у порятунок життів в Китаї і в усьому світі. Ваш досвід неможливо переоцінити. І ми б хотіли попросити вас поділитися практиками та методичними рекомендаціями в боротьбі з цими хворобами. І ми готові впровадити ефективні практики і методи роботи надалі для лікування цього захворювання», - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко, відкриваючи телеміст.

Читайте також65 інфікованих за добу: у Києві вже 770 підтверджених випадків захворювання на COVID-19

В онлайн-режимі до телемосту приєдналися близько тисячі медиків Дніпропетровській області, серед яких були лікарі госпітальних баз, сімейні лікарі та вчені. Консультації вони отримували від колег з пекінського госпіталю Чаоянг, які рятували заражених коронавірусом жителів Китаю. Медики обговорили тему діагностики захворювання, надання допомоги хворим, як у госпіталі, так і вдома, а також тему організації лікування в інтенсивній терапії для тих, хто потребує відновлення життєво важливих функцій.

«Порадилися щодо організації та термінів карантину. Обговорили і гіпотези щодо специфіки природи нового вірусу. Це вкрай важливо для прогнозування подальшої епідеміологічної ситуації у світі», - сказав директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Валерій Сердюк.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві охорони здоров'я України готові приєднатися до глобальних клінічних випробувань «Солідарність» Всесвітньої організації охорони здоров'я, кінцевою метою яких є створення ліків від коронавірусу.

Читайте також: