У Святогірській Свято-Успенській лаврі  МП порушено карантинні правили / Фото УНІАН

Поліція відкрила кримінальне провадження через порушення карантинних обмежень у Святогірській Свято-Успенській лаврі Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляє поліція Донецької області.

Читайте також"Без масок та дистанції": натовп парафіян "УПЦ МП" зібрався у Святогірській Лаврі на Донеччині (фото)

Відео дня

«У Святогірській Свято-Успенській лаврі зафіксовано зібрання людей у кількості 300 осіб, при цьому не було дотримано соціальну дистанцію та інших правил карантину. За фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ще за трьома випадками в області наразі триває ретельне вивчення матеріалів, після чого їм буде надано правову оцінку.

Загалом публічну безпеку в Донецькій області у Великодню ніч забезпечували 1,5 тис. поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії. Участь у богослужіннях взяли понад 3,5 тис. вірян. Загалом більшість громадян поставилися відповідально до карантинних обмежень, додали в поліції.

Як повідомляв УНІАН, також поліцейські зафіксували порушення карантинних обмежень під час великоднього богослужіння у Почаївській Свято-Успенській лаврі (УПЦ МП), де божественну літургію відправляли за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції. У зв’язку з порушенням карантинних норм поліція Тернопільської області розглядає питання щодо відкриття кримінального провадження.

Голова Національної поліції Ігор Клименко поінформував, що в Україні у Великодню ніч до церков прийшли майже 130 тис. вірян, але лише у 19 випадках поліція зафіксувала порушення карантинних обмежень.

Читайте також: