Сім регіонів не повідомили МОЗ про результати тестування / фото УНІАН

У Сумському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України пояснили, чому не передали до МОЗ статистику щодо тестування на коронавірус в регіоні за 19 квітня.

Про це розповів керівник центру Володимир Збаражський, пише Sumy.Today.

Раніше стало відомо, що Сумщина - одна з семи областей, яка не відзвітувала за минулу добу.

Відео дня

За словами Володимира Збаражського, на Великдень в лабораторії опрацьовували близько 80 зразків. Результати досліджень отримали тільки о 23:00, а звітність подається станом на 22:00.

Він уточнив, що нових випадків COVID-19 в області за вчора не підтверджено.

Читайте такожЖителі Чернігова святкували Великдень на пікніках і прогулювалися в лісі (фото)

За інформацією заступника директора Сумського обласного лабораторного центру Михайла Мацюка, 19 квітня лабораторія не подала в МОЗ нову інформацію щодо тестування жителів Сумщини на коронавірус, оскільки о 22:00 дослідження ще перебували в роботі.

"Апарат за один раз бере 96 зразків, було поставлено 80. На 22:00 дослідження не були завершені, оскільки ще були в роботі. Звітність у МОЗ подається до 22 години, результати були готові після 23:00. Це звичайний робочий момент", - зазначив Мацюк.

Як повідомляв УНІАН, станом на 20 квітня в Україні COVID-19 захворіли 5710 осіб, у тому числі 374 дитини та 1074 медичних працівники, 359 осіб одужали, 151 - померла. Зокрема, за минулу добу інфікування коронавірусом підтверджено у 261 людини.

Читайте також: