Троє криворіжців не захотіли їхати до лікарні / фото УНІАН

У Кривому Розі троє осіб, у яких медики підтвердили коронавірусну хворобу, відмовилися від госпіталізації.

Про це повідомив начальник міського управління охорони здоров'я Костянтин Мурашко, передає прес-служба міської ради.

"18-19 квітня були отримані з Дніпра ПЛР тести, котрі підтвердили діагноз COVID-19 у 3 криворіжців, хвороба у них проходить без підвищення температури й погіршення самопочуття. Після отримання результатів тестів, огляду пацієнтів та проведення всіх необхідних заходів, захворілим була запропонована госпіталізація до інфекційної лікарні. Однак вони, спираючись на діюче законодавство, накази Міністерства охорони здоров'я та добре самопочуття, відмовляються від переведення їх до лікарні", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Мурашко додає, що двоє з них - працівники діагностичного центру, вони знаходяться під наглядом сімейного лікаря на самоізоляції з 11 квітня, підвищеної температури у них немає.

Читайте такожКоронавірус виявлено ще у 4 військовослужбовців ЗСУ

"Ще одна жінка, у котрої вчора встановлений діагноз, також посилаючись на добре почуття й певні сімейні обставини, - відмовилася від госпіталізації, запевнила, що буде дотримуватися вимог режиму самоізоляції", - розповіли у міськраді.

У контактних осіб цих людей медики провели експрес-тести, їх результат - негативний. Що стосується відмов, то вищевказані троє осіб оформили їх письмово, поліція про це теж поінформована.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на сьогодні підтверджено 5710 випадків коронавірусу, померла 151 особа.

Читайте також: