Групу харківських пожежних відправили на самоізоляцію / фото УНІАН

У місті Куп'янськ Харківської області в дружини одного з місцевих рятувальників підтвердили коронавірус. Через це на самоізоляцію довелося відправити не тільки її чоловіка, але і весь склад варти пожежно-рятувальної частини, в якій він працював.

Про це повідомляє KHARKIV Today з посиланням на інформацію помічника начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Ігоря Лупандіна.

Він розповів, що всі пожежні почувають себе нормально, їм зроблять аналіз на коронавірус. При цьому спікер не повідомив, про яку кількість співробітників пожежної частини на самоізоляції йде мова. За його словами, ця інформація - для службового користування. На роботу пожежної частини в Куп'янському районі ізоляція частини рятувальників не вплине, запевняє представник ДСНС. Співробітників з інших районів туди поки не планують посилати.

Відео дня

Читайте такожУ Кривому Розі троє осіб з підтвердженим коронавірусом відмовилися їхати до лікарні: послалися на закони

"Підрозділ знаходиться в бойовому розрахунку і готовий виконувати всі завдання. Людей вистачає, все залишається в штатному режимі, ми просто видозмінили графік чергувань. Графік у рятувальників може бути різним: доба - троє, двоє діб працює і чотири дні відпочиває. Зараз ми переглянемо їх графік так, щоб підрозділ завжди залишалося в боєготовності", - заявив Лупандін.

Напередодні секретар Куп'янської міськради Валерій Говоров повідомляв про те, що 37-річну мешканку міста госпіталізовано з пневмонією, у неї підтвердився діагноз коронавірус. За словами чиновника, визначили коло з 49 контактних осіб. Це - родичі, колеги і медики, всі вони добре себе почувають, але знаходяться на самоізоляції.

Як повідомляв УНІАН, у селі Високопілля на Харківщині, яке виявилося новим осередком спалаху коронавірусу, введено посилений режим карантину.

Читайте також: