Почаїв закривають через коронавірус / фото УНІАН

З вівторка, 21 квітня, місто Почаїв на Тернопільщині буде закрито для в’їзду та виїзду.

Як повідомив УНІАН перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації В'ячеслав Онишкевич, відповідне рішення було прийнято сьогодні на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Прийняли рішення закрити місто Почаїв на в'їзд та виїзд з 10:00 21 квітня 2020 року. Хто не вдома – повертайтеся! Хто в Почаєві у гостях – мусите виїхати до завтрашнього ранку. У Почаїв зможе заїхати лише спецтранспорт, який впливатиме на забезпечення життєдіяльності міста, і то лише за відповідними перепустками», – сказав Онишкевич.

Відео дня

Читайте такожВеликдень на карантині: проти порушників з УПЦ МП завели п'ять справ

За його словами, рішення прийнято у зв’язку з різким збільшенням кількості хворих на коронавірус. Зокрема, за останню добу в Почаєві виявили 13 нових хворих.

«Ситуація стає критичною. Суворо дотримуйтеся карантинних обмежень, лише так зможемо втримати різке зростання випадків коронавірусної інфекції», – закликав чиновник жителів району.

Як повідомляв УНІАН, після виявлення 13 хворих у Почаєві, кількість хворих на коронавірус у Кременецькому районі за добу зросла на 50% до 42 осіб. Після цього Кременеччина вийшла на друге місце в області за кількістю хворих на коронавірус.

Читайте такожНа Харківщині в дружини рятувальника підтвердили коронавірус: на самоізоляцію відправили весь пожежний караул

Раніше поліція почала кримінальне провадження через порушення карантину в Почаївській Свято-Успенській лаврі (УПЦ МП) на Тернопільщині під час великодньої літургії. Попри попередні домовленості дотримуватися вимог карантину, духовенство відкрило ворота і впустило велику кількість мирян в храм, де вони стояли, не дотримуючись дистанції, частина була без масок.

Читайте також: