REUTERS

За березень столичні лікарі та медичний персонал, який працює із хворими на COVID-19, отримали доплати в розмірі від 11 до 17 тис. грн.

"Столичні лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою на коронавірус та з хворими на COVID-19, отримали доплати до заробітної плати за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплати в розміри дев'яти посадових окладів. На це Київ з міського бюджету виділив майже 10,8 млн грн. У середньому доплата за березень лікарям, що працюють з хворими на коронавірус, становить 17 тис. грн, медсестрам - 13 тис. грн, молодшому медперсоналу - 11 тис. грн", - сказав Київський міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент УНІАН.

Читайте також"Не знали, з чим стикаємося": лікарі на Тернопільщині розказали про зустріч та боротьбу з COVID-19 (відео)

Відео дня

За його словами, таким чином, лікарі за березень отримають загалом від 30 до 50 тис. грн, медсестри – 25-30 тис. грн, а молодший медичний персонал – 20-25 тис. грн.

"Працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме - медики виїзних бригад та санітари, задіяні в заходах з дезінфекції автомобілів, також отримають премію за березень. Для цього місто додатково виділило 12,4 млн грн", - наголосив Кличко. В середньому за цей період лікарі центру отримають премію в 9,8 тис. грн, фельдшери – 5,5 тис. грн, санітари - 1,9 тис. грн.

Крім того, Кличко зауважив, що департамент охорони здоров'я КМДА закуповує за кошти резервного фонду столиці ліки, що застосовують для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Як повідомляв раніше УНІАН, минулої доби ще 42 киянина захворіли на COVID-19, загалом у столиці лабораторно підтверджено 892 випадки захворювання.

Читайте також: