У лікарнях другої хвилі існують проблеми із забезпеченням засобами індивідуального захисту / фото: ua.depositphotos.com

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляє, що деякі українські лікарі нехтують індивідуальними засобами захисту при контактах з потенційними хворими COVID-19 до встановлення діагнозу.

Про це він повідомив в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

«У тих лікарнях, в яких я був, забезпеченість засобами індивідуального захисту задовільна, я не скажу, що оптимальна, оскільки ми не маємо трьохмісячного запасу, але на перші 10-15 днів засобів індивідуального захисту вистачає. Не скажу, що така картина скрізь, але ми говоримо про лікарні першої хвилі, які повинні приймати хворих з коронавірусною хворобою», - заявив Ляшко.

Відео дня

Читайте такожЗа добу ще 42 киянина захворіли на COVID-19 (карта)

За його словами, в лікарнях другої хвилі існують проблеми із забезпеченням засобами індивідуального захисту, але МОЗ намагається їх вирішити. «Ми комунікуємо, щоб рівномірно розподілилися засоби індивідуального захисту серед лікарень», - наголосив ляшко.

«У той же час відзначається низька настороженість лікарів. Вони також не завжди одягають засоби індивідуального захисту, а приймають хворих поки немає встановленого діагнозу COVID-19. Я хотів би більшої настороженості, про що ми комунікуємо з лікарями, щоб вони розглядали кожного пацієнта з температурою, як потенційного хворого на коронавірус», - наголосив Ляшко.

Він також відзначив, що ситуація з високою захворюваністю медиків на COVID-19 характерна не тільки для України, а й для інших країн, в тому числі Італії та Китаю. «Тут питання як в забезпеченості засобами індивідуального захисту, так і соціальні контакти лікарів, бо коли лікар ходить до хворого, а потім приходить, в ординаторській знімає засоби захисту, і вони спілкуються в тісному контакті – це також впливає на передачу коронавірусу», - підкреслив Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 21 квітня зафіксовано 6 тис. 125 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 61 летальний, 367 пацієнтів одужали.

Читайте також: