Порушників карантину відправлять на обсервацію / фото УНІАН

Особи, які в порушення карантинних обмежень перебували у Святогірській Свято-Успенській лаврі під час богослужіння у Великодню ніч, пройдуть обсервацію.

Як інформує прес-служба Офісу президента, про це повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко під час наради керівника президентського офісу Андрія Єрмака з очільниками обласних держадміністрацій.

Читайте такожПоліція відкрила справу через порушення карантину у Почаївській лаврі на Великдень (відео)

Відео дня

Зазначається, що Кириленко доповів про ситуацію у Свято-Успенській Святогірській лаврі, де напередодні, під час Великодніх богослужінь відбулося порушення карантинних заходів, зокрема, скупчення людей без засобів індивідуального захисту. «Було до 350 осіб. Це внутрішньо переміщені особи з окупованих територій, які мешкають на території лаври, а також прихожани. Поліція відповідним чином відреагувала», – повідомив він.

За словами Кириленка, згідно з наказом командувача Об'єднаних сил, в’їзди та виїзди з області закриті.

Також він зазначив, що правоохоронці встановлюють усіх осіб, які перебували в лаврі під час богослужіння, з метою недопущення їхнього виїзду з регіону та для подальшого проходження цими людьми обсервації в межах певної території.

Як повідомляв УНІАН, 19 квітня у Святогірській Свято-Успенській лаврі УПЦ Московського патріархату зафіксовано зібрання людей у кількості близько 300 осіб, при цьому не було дотримано соціальну дистанцію та інших правил карантину.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Читайте також: