В двох містах України все ще працюють ринки / фото УНІАН

У Харкові та Одесі попри карантин продовжують працювати продовольчі ринки.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, цю проблему під час наради обговорив керівник президентського Офісу Андрій Єрмак з головами облдержадміністрацій.

Читайте такожУ Харкові вночі горів скандально відомий ринок "Барабашово" - ЗМІ

Відео дня

«Торкнулися на нараді питання виконання рішення уряду та МОЗ про тимчасове закриття продовольчих ринків, зокрема в Одеській, Харківській, Вінницькій, Чернігівській, Закарпатській областях. Це питання обговорювалося на декількох минулих селекторних нарадах під головуванням Єрмака», - йдеться в повідомленні.

Голови ОДА цих областей відзвітували, що станом на сьогоднішній ранок усі продуктові ринки в їхніх регіонах закриті, проте в Харкові та Одесі вони продовжують працювати, адже очільники вказаних міст не ухвалили рішення про їхнє закриття.

«Ми піднімемо це питання більш серйозно з президентом і міністром внутрішніх справ», – заявив Єрмак.

Нагадаємо, 31 березня, під час карантину, Міністерство охорони здоров'я дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень.

Втім, 16 квітня була опублікована постанова головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в якій органам місцевої влади рекомендовано заборонити функціонування продуктових ринків в Україні на період карантину.

"Рекомендувати органам виконавчої влади, органам самоврядування з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в місцях перебування масового скупчення людей, заборонити функціонування ринків (продовольчих, непродовольчих та змішаних)", - наголошується в документі.

Читайте також: