REUTERS

В Одеській області COVID-19 заразилося 19 медиків, з яких 8 у Подільську і 4 в Одесі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомила в. о. директора департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації Наталія Одарій-Захар‘єва.

Читайте такожНа Одещині від коронавірусу помер сімейний лікар

Відео дня

За її словами, з 19 медиків, 9 - лікарі, фельдшер, 4 медсестри, 5 молодших медсестер. Найгірша ситуація в регіоні склалася в Подольську, де 19 квітня помер інфікований коронавірусом сімейний лікар, завідувач поліклінічного відділення Подільської міської лікарні Віктор Галиченко.

За словами Одорій-Захар‘євої, лікар захворів ще 9 квітня, але деякий час займався самолікуванням. Симптоми - загальна слбкість, температура, сухий кашель, задишка.

Через приблизно тиждень, він звернувся за медичною допомогою в зв'язку з різким погіршенням стану здоров'я і був госпіталізований. Пізніше був підключений до апарату ШВЛ, але стан 60-річного чоловіка, у якого були хронічні захворювання, погіршився.

Як зазначила керівник департаменту, було ухвалено рішення перевести Галиченка в Одеську міську інфекційну лікарню, але по дорозі до Одеси він помер в автомобілі швидкої допомоги.

За словами головного санітарного лікаря Одеської області Віталія Гончарова, в цілому в Подольську, який є райцентром однойменного району, зафіксовано 37 підтверджених випадків коронавірусу, з яких 8 - у медиків.

Крім того, заразилися медики в Одесі (4 особи), Біляївці (2), по одному в містах Ізмаїл, Теплодар, а також Білгород-Дністровському, Кілійському і Кодимському районах області.

Читайте такожВ Україні черговий антирекорд захворювання на COVID-19: плюс 415 випадків за добу (відео)

У Подільській лікарні, де працює близько 40 медиків, сталося, як передбачається, внутрілікарняне поширення інфекції через неправильне використання засобів захисту.

Як зазначив Гончаров, зараз у міській лікарні Подольська проводиться епідеміологічне розслідування.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 21 квітня в регіоні підтверджено 146 випадків захворювання, з яких 37 - у Подільську.

19 квітня в Подільську помер 60-річний лікар.

Сьогодні, 21 квітня, голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций заявив, що в Одеській області на двотижневий карантин закрили Подільську лікарню, медики якої заразилися COVID-19.

Читайте також: